VALOKUVAAJA SARI AYRE

Tarinasi näkijä ja kuviesi tekijä – sielulla ja sydämellä.

Moikka, onpa mukavaa, että löysit tiesi sivuilleni, tervetuloa!

Missä ja mitä kuvaan?

Tarjoan monipuolisesti kuvauspalveluja niin yksityishenkilöille, perheille, kuin yrityksillekin.

Rakkauteni luontoon on keskiössä valokuvaajan työssäni – miljöökuvaukset luonnon valoja ja värejä hyödyntäen ovat erityisen lähellä sydäntäni. Tunnen paljon ihania kuvauspaikkoja pääkaupunkiseudulla ja tiedän, milloin mikäkin kukka on sesongissa. On siis hyvin todennäköistä, että ohjaan sinut kuvauksissani johonkin pusikkoon 😀

Raikkaan modernit ja minimalistiset henkilökuvaukset onnistuvat ympäri vuoden kauniilla luonnonvalostudiollani Helsingin Suutarilassa. Studio soveltuu esimerkiksi vastasyntyneen kuvauksiin, lapsi- ja perhekuvauksiin, odotusajan kuvauksiin, ja erilaisiin muotokuviin. Erikoisuuteni studiolla ovat itse maalaamani taustakankaat ja tilauksesta saatavilla olevat itsetekemäni seppeleet.

Minulla on kokemusta kuvauksista niin suurille kuin pienille yrityksille, erityisalaani ovat ravintoloiden ruokakuvaukset ja pienyrittäjien kuvapankkien luominen.

Kuvaustyyliäni ja filosofiaani kuvaavat luonnollisuus, valot ja varjot, ajattomuus, taianomaisuus, herkkyys, kukkien ja luonnon iloinen värikkyys ja runsaus, katse, kosketus, yksityiskohdat ja yhteys. Tyylini on hieman villi ja taiteellinen ja toivon, että myös tunnistettava. Kuvani eivät ole pelkästään vaaleita tai tummia, hempeän utuisia tai runsaan värikkäitä, vaan näitä kaikkia riippuen muun muassa miljööstä, tunnelmasta ja valaistuksesta. Ja vaikka tyylini on taiteellinen, olen asenteeltani ennen kaikkea asiakaspalvelija, joten kuvaukset räätälöidään aina asiakkaan toiveiden mukaan – teen aina kaikkeni ja kannan vastuun, jotta kuvaukset onnistuvat.

Olen aina myös enemmän kuin valmis ideoimaan jotain villimpää, kuten savupommikuvaukset tai aamuviideltä auringonnousun aikaan järvessä joogaamista! Ehdota rohkeasti!

Ehkä mietit, miksi valitsisit minut kuvaajaksesi, kun tarjolla on monia muitakin erinomaisia vaihtoehtoja?

Tähän on vaikea vastata, mutta vastaan kuitenkin. En varmasti olekaan kaikille se oikea kuvaaja. Jos kuitenkin pidät portfoliostani, se on melko hyvä merkki, mutta avaanpa tätä miksi-asiaa vielä hieman lisää. 😊

Moni ajattelee, että hienolla kameralla saa hienoja kuvia. Totuus kuitenkin on, että merkityksellisiä kuvia ei kuvata kameralla. Kuvaajan tärkein työkalu ei ole kamera, vaan sielu ja sydän. Toki tekniikka on tärkeää (ja ihanaakin, voisin siitäkin puhua loputtomiin), mutta ilman tunnetta ei kuvissa ole sielua.

Minä teen tätä työtä siksi, että minun sieluni ei anna minulle muuta vaihtoehtoa, tämä vaan tuntuu niin omalta jutulta.

Kuvauskokemus kanssani on asiakkaideni mukaan rento ja rauhallinen, hauska ja parhaimmillaan voimaannuttava. Tähän kuuntelevaan ja sinua arvostavaan asiakaspalveluun minä pyrin, joka kerta. Paras palaute onkin kohtaamani luottamus – eli te, kerta toisensa jälkeen luokseni kuvauksiin palaavat asiakkaani. Kiitos teille, että saan tehdä työtä, jota rakastan!

Annan jokaisiin kuvauksiin palan itsestäni ja tärkein tavoitteeni on luoda kotisi seinille ja albumeihisi muistoja ja aikaa kestävää taidetta – kuvia, joilla on merkitystä.

Kukas minä sitten olen?

Minä olen Sari Ayre, yrittäjä ja monipuolinen valokuvaaja Helsingistä. Pääasiassa työskentelen pääkaupunkiseudulla ja lähialueilla, mutta liikun toki kameran kanssa joustavasti sinne missä minua tarvitaan.

Taustani on ravintola-alalla, ja toimin päätyökseni viiniasiantuntijana ja -kouluttajana viinien maahantuontiyrityksessä. Taide on aina kuulunut elämääni, ja olen aina haaveillut, että voisin jotenkin tehdä sitä myös työkseni. Rohkeus valokuvaajan tielle lähtemiseen löytyi viimein tyttäreni syntymän myötä vuonna 2015, mistä lähtien olen opiskellut sekä kehittänyt osaamistani omatoimisesti sekä käytännönläheisesti.

Vapaa-aikani kuluu tyttäreni kanssa touhuten, kokkaillen, joogaten, maalaten ja luonnosta nauttien. Inspiroidun vuodenajoista, taidenäyttelyistä, elokuvista, musiikista , väreistä, elämästä ja ihmisistä. Lempijuomani on minttutee tai samppanja. (Okei, salainen pahe kaloriton colajuoma. Busted.) Lempivärini on tummansininen, ehkä vastapainoksi rauhoittamaan luovaa mieltäni.

Voit tutustua minuun ja kuviini myös Facebookin tai Instagramin puolella!

Kiitos jos jaksoit lukea tänne saakka, olisi ihanaa kuulla myös sinun tarinasi!

Innolla yhteydenottoasi odottaen,

Valokuvaaja Sari Ayre

“You just have to live and life will give you pictures.” 

– Henri Cartier-Bresson